Sabrina Nijkamp

Sabrina Nijkamp

Bekkenfysiotherapie

Heb je last van klachten in je bekkengebied? Dan kan dat je vrijheid in bewegen en welzijn enorm beperken. Vaak gaan de klachten gepaard met angst voor pijn of genante momenten, waardoor er een druk op alledaagse situaties kan ontstaan. Met bekkenfysiotherapie is het mogelijk om de klachten te verhelpen en de kwaliteit van je dagelijks leven aanzienlijk te verbeteren.

Bekkenfysiotherapie biedt uitkomst bij klachten zoals:

Heb je het gevoel dat je de enige bent die dit soort klachten heeft of ben je bang dat je klachten raar zijn?

Niets is minder waar, want problemen in het bekkengebied komen heel veel voor. De klachten kunnen intiem en emotioneel beladen zijn. Als je niet weet waar het vandaan komt of hoe je het kunt oplossen, is het niet gek als je gefrustreerd raakt of er onzeker door wordt. Graag help ik je de klachten bespreekbaar te maken en samen terug te brengen naar iets wat heel vanzelfsprekend is.

Holistische benadering van klachten in het bekkengebied

Het bekken is niet alleen je krachtcentrum, maar ook je emotiecentrum. Klachten in het bekkengebied kunnen zowel een lichamelijke als een psychische oorzaak hebben. Ook kunnen de klachten verergeren door stress. Door een holistische benadering van bekkenproblemen kunnen eventuele onderliggende oorzaken ook worden aangepakt en behandeld. 

Graag help ik je bij de zoektocht naar de oorzaak en oplossing. We behandelen de lichamelijke symptomen van het bekken, maar ik begeleid je ook bij het omgaan met bijvoorbeeld stress, angst of trauma die daarmee verbonden kunnen zijn. Door je bewust te worden van de lichamelijke signalen en onderliggende oorzaken, krijg je meer kennis van je lichaam en kun je hier beter mee omgaan. Dit maakt dat je het herstelvermogen van je lichaam kunt stimuleren en het vertrouwen in jezelf kunt hervinden. We gebruiken bij de behandeling zowel de modernste meetapparatuur als complementaire technieken.

bekkenfysiotherapie

Wat anderen hebben ervaren:

Sabrina heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik na jaren van bekkenbodemspanning met alle bijkomende problemen eindelijk ontspanning in mijn bekkenbodem kan ervaren, maar ze heeft ook rust en ontspanning weten te brengen in mijn hele lichaam en hoofd. Ze bekijkt het hele plaatje, luistert echt en past het behandelplan aan als blijkt dat iets niet werkt. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Sabrina terecht ben gekomen en nu eindelijk pijnvrij en ontspannen door het leven kan.


Gaby

Ik voelde me direct thuis en op mijn gemak. Ik kan zeggen wat er in mij op komt en de andere kant van de lijn begrijpt precies wat ik bedoel. Dat is fijn, ontspannen en open communiceren. Tijdens het inwendig onderzoek word ik mij bewust van plekken waar geheel geen gevoel meer zit. Ik word in staat gesteld mijn bewustzijn weer op die plekken te brengen. Het lichaam trilt en schokt en diverse emoties passeren de revue. Uiteindelijk keert de rust weer terug en ik voel mijn lichaam ontspannen. Ik krijg een oefening mee voor het ontspannen van mijn bekkenbodem. Een fijne en bijzondere ervaring.

Janine

Erg blij was ik dat er geen wachtlijst was. Bij aanmelding kon ik voor diezelfde week een afspraak maken. Ik voelde me bij de eerste ontmoeting gelijk op mijn gemak. Sabrina heeft mij een “luisterend” oor geboden. Ze is meedenkend en geeft praktische adviezen. Afspraken maken gaat in overleg evenals het bepalen van het tijdstip van behandeling. Prettige locatie: parkeren kan voor de deur.
Ik ben erg blij dat ik bij Sabrina in behandeling ben!

Elle 

Seksualiteit therapie

Seksualiteit

Misschien bestaat er geen betere manier om van ons lichaam te genieten dan met je seksualiteit. Seksualiteit brengt je in contact met je ziel en met de ziel van de ander wanneer je samen vrijt. Je geeft je letterlijk en figuurlijk bloot. Helaas is genieten van seks niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Heb je last van pijn, lukt de opwinding of het orgasme niet? Er kunnen verschillende factoren spelen die maken dat je niet tot genieten komt. Ben jij je bewust van wat je nodig hebt om te ontspannen? Ben je in verbinding met jezelf, je lichaam en met je eventuele partner? Hoe verloopt jullie communicatie?

Met een seksuologisch consult help ik je inzichtelijk te krijgen wat maakt dat je niet tot genieten komt. Vanuit dit inzicht is het mogelijk om tot oplossingen te komen, zodat ook jij kunt genieten van je seksualiteit.

 

Mobilizing awareness

Ons oorspronkelijk bewegen (zoals we die in onze eerste levensjaren ontwikkelen) is efficiënt en moeiteloos. Door operaties, trauma (fysiek en/of mentaal), leefstijl en stress ontstaan compensatiepatronen. Met mobilizing awareness herstel je de verworven compensatiepatronen in je spieren tot hun oorspronkelijk functioneren.

We gaan op zoek naar het patroon waarmee je lichaam zich heeft proberen te beschermen tegen bijvoorbeeld pijn of angst. Met mobiliserende technieken en oefeningen ontstaat er een vrijheid in bewegen, betere balans en gronding van je lichaam.

Je lichaamsbewustzijn neemt toe. Hierdoor kun je kleinere verstoringen van spierbalans herkennen en herstellen, waardoor je toekomstige klachten kunt voorkomen.

 

mobilizing awareness didam

Wat anderen hebben ervaren:

Sabrina heeft bij mij met name mijn benen, heupen en bekken meegenomen in oefeningen die super eenvoudig lijken, maar waar ik echt heel hard over heb moeten nadenken en voelen. Interessant vond ik om te merken dat sommige spieren echt niet meer meededen in de bewegingen. Sabrina leerde mij die spieren weer te voelen en mijn lichaam pakte het razendsnel weer op. Ik sta anders, ik loop anders. ik voel en heb meer vrijheid om te bewegen. Ik kijk ernaar uit om straks weer lange stukken te kunnen wandelen. Ik voel dat dat nu weer mogelijk is!

Janine

Sabrina Nijkamp specialisaties

Specialisaties Sabrina:

Wil je een afspraak inplannen of heb je vragen over deze therapieën?

Neem contact op met Sabrina