Floor Bos

Handtherapie

Heb je last van je handen of onderarmen? Het is begrijpelijk dat je daar veel hinder van ervaart. Je handen en armen gebruik je immers de hele dag door. Met handtherapie ondersteun je het herstel, zodat je jouw dagelijkse bezigheden weer goed kunt oppakken.

Handtherapie kan helpen na een operatie of letsel, maar ook bij (langdurige) klachten als:

Tijdens de behandeling leer je je hand weer op de natuurlijke manier gebruiken zonder klachten of beperkingen. Indien nodig kan de behandeling ondersteund worden met spalktherapie. Spalktherapie wordt regelmatig ingezet bij de behandeling aan je pols, hand of vingers. Zo creëren we rust of kunnen we juist een gewricht of spieren activeren, vaak ervaar je dan snel minder pijn.

Complementaire behandeling met Korean Hand Therapy

Ook bij klachten elders in het lichaam kan handtherapie ondersteunend zijn. Doordat in de handen vrijwel alle grote energiebanen (meridianen) starten of eindigen, is het mogelijk om klachten in andere delen van het lichaam via de handen te behandelen. Daarbij maken we gebruik van acupressuur- of drukpunten (Korean Hand Therapy). Dit is een methode die ook goed zelf aan te leren is, waardoor je er dus thuis verder mee aan de gang kan!

Als handdeskundige kan ik je bovendien inzicht geven in het functioneren van je lichaam. Vanuit je handen leg ik verbanden tussen de klachten en het lichamelijk functioneren en van hieruit kunnen we behandelen.

handtherapie didam

Wat anderen hebben ervaren:

Middels mond op mond reclame, kwam ik, Elly, in contact met Floor Bos, één van de drie fysiotherapeuten van Quantum. Het eerste gesprek met haar voelde meteen vertrouwd, ik voelde me thuis. Zij luisterde goed naar mijn lichamelijke klachten, zij nam de tijd ervoor, waarbij zij ook een andere kant van haar beroep belichtte. Niet alleen het fysieke maar zeker ook het mentale deel, zeg maar het geestelijk welzijn. Floor bleef met me praten en vragen stellen om de oorzaak van mijn klachten te achterhalen. Toen brak ik. Verstopt verdriet speelde een belangrijke rol, welke ik nu ook met haar kan delen. Het ijs was gebroken en ik kon dat met Floor bespreekbaar maken. Haar behandelingen op de praktijk en de thuisoefeningen helpen, al vergt het tijd, er komt méér rust in mij. Zij blijft haar uiterste best doen om mij zo goed mogelijk te laten functioneren. Zo nodig vraagt zij advies aan haar twee collega fysiotherapeuten. Ook vind ik het fijn en het heeft mijn voorkeur om mij door een vrouwelijke therapeute te laten behandelen. Niet onbelangrijk, de gehanteerde tarieven zijn netjes. Floor is een sportieve vrouw, een doorzetter, vriendelijk, ’n gevoelsmens. Je voelt je bij haar gezien.

Elly

Na een bedrijfsongeval met mijn hand en een daarop volgende operatie ben ik bij Floor terecht gekomen om de belastbaarheid en functionaliteit weer op te bouwen. Al direct werd er breder gekeken naar mij als mens en het totaalplaatje van alle bijkomende stress en frustraties door het functieverlies van de hand en de beperkingen. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en hoe te ontspannen. De Ayurveda massage-behandeling die ik vervolgens heb ondergaan bij Floor heeft me totaal tot rust gebracht.

Gemma

massage ayurveda

Ayurvedische technieken ter ondersteuning van een fysiotherapeutische behandeling

Wil je stress verminderen en je bewuster worden van je lichaam? Dan kan ik de fysiotherapeutische behandeling ondersteunen met Ayurvedische technieken.

Ayurveda is een Indiase genees- en levenswijze (letterlijk betekent het “de wetenschap van het leven”). Deze holistische gezondheidsleer bestaat al duizenden jaren en behandelt het leven in zijn geheel. Ayurveda combineert fysieke, mentale en spirituele aspecten met als doel lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen en zo ziektes te voorkomen.

Een basisprincipe van Ayurveda zijn de drie dosha’s (Pitta, Vata en Kapha). Dosha’s geven inzicht in het gestel van elk persoon. Elke dosha heeft een specifieke taak in het lichaam en op het moment dat een dosha uit balans is, kunnen er klachten ontstaan. Een Ayurvedische massage kan je helpen de balans tussen deze dosha’s te herstellen.

Tijdens een massage op Ayurvedische basis worden energiestromen (meridianen) gestimuleerd waardoor energetische blokkades kunnen worden opgeheven. Het stimuleren van deze vitale energie (prana), bevordert het herstellend vermogen van het lichaam.

Je kunt daarom de volgende effecten verwachten:

effecten massage ayurveda

Wat anderen hebben ervaren:

Het is fijn om bij Floor aan te komen. Een ontspannen sfeer waar er echt met aandacht en rust naar je geluisterd wordt. Er wordt samen gezocht naar een passende therapie, met uitleg en advies.

Eline

Ik kom sinds een jaar bij Quantum-fysio. Voor ademhalingstherapie en fysio bij Floor. Het voelt erg gemoedelijk en er heerst een prettige sfeer. De therapie heeft mij van de klachten af geholpen, daarnaast kreeg ik tips en adviezen voor thuis.

Charline

Floor Bos specialisaties

Specialisaties Floor:

Wil je een afspraak inplannen of heb je vragen over deze therapieën?

Neem contact op met Floor