quantum - fysio therapie didam

Quantum - fysio: Gezondheid vanuit een andere beleving

“Wijsheid is voor de ziel, wat gezondheid is voor het lichaam”
– Francois de la Rochefoucauld –

Binnen ons centrum is het onze doelstelling om reguliere zorg te combineren met complementaire (holistische) zorg, waarbij de zorg de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat.
Samen met jou willen we onderzoeken waar de oorsprong van je klacht ligt, creëren we bewustzijn en helpen we je de klacht op te lossen.
Operaties, ziektes, blessures, leefstijl, stress en emoties hebben je lichaam en geest in de loop der jaren gevormd.

Holistische benadering

Je kunt jezelf zien als een boek. Met het ouder worden zijn er steeds meer bladzijden vol geschreven en is zichtbaar dat het boek al een tijdje meegaat.
Om je eigen boek te kunnen begrijpen en tot herstel te komen, moet je eerst bewust zijn van het verhaal dat geleid heeft tot de klacht.
Voor de meeste mensen zijn de lichamelijke klachten het duidelijkst waar te nemen: “Ik heb pijn in mijn hoofd en mijn nek voelt hartstikke stijf”.
Binnen ons centrum somatisch genoemd.

Soms zijn mensen zich bewust van onderliggende psychische oorzaken: “Ik heb hoofdpijn en mijn nek voelt stijf. De stress op mijn werk is mij te veel geworden”. Psychosomatisch bewustzijn genoemd.

Wanneer de lichamelijke klacht zijn oorsprong vindt in het onbewuste van de mens, noemen wij dat Quantum-somatisch: “Ik heb hoofdpijn en mijn nek is stijf. Sinds de therapie ben ik mij bewust geworden dat ik altijd veel te hard mijn best doe, in de hoop dat ik waardig ben in de ogen van mijn ouders”.

boek bloem
behandelvormen

Behandelvormen

Bij Quantum – fysio bieden we verschillende behandelvormen aan die we laten aansluiten op je behoefte en hulpvraag.

Wil je trainen om je belastbaarheid te vergroten? Doe dan mee met Bewust Sporten of train onder persoonlijke begeleiding met de sportfysiotherapeut.

Ben je benieuwd naar de achtergrond van je klachten? Maak een afspraak voor een paragnostische intake of een handconsult.

Voor meer contact mét en ontspanning ín je lichaam, boek een Ayurvedische massage.

Vind je het belangrijk om beter bewust te worden van je lichaam? Mobilizing awareness helpt om het geheugenverlies in de spieren te herstellen.

We lezen graag met je mee in je boek, of dit nu een klein hoofdstuk is of het volledige boek….

Wil je een afspraak inplannen of heb je vragen?