Johan Brant

Quantum-somatische fysiotherapie

Ervaar je terugkerende lichamelijke klachten en lukt het niet om de oorzaak te achterhalen? Het is mogelijk dat de oorsprong van je klachten niet op lichamelijk gebied ligt. Meestal kunnen dan met fysiotherapie alleen de symptomen behandeld worden, waardoor de klachten op langere termijn helaas vaak terugkeren.

De oorsprong kan liggen in factoren waar je je niet bewust van bent. Wil je de oorzaak van je klachten achterhalen? Dan kan ik je bij de behandeling, indien gewenst, met een paragnostische analyse helpen om onbewuste, dieperliggende oorzaken op te sporen.

Bij patronen die al heel lang in je denken en doen verweven zijn, kan het even duren voordat je die opmerkt en gaat herkennen. Door de bewustwording van deze factoren kun je hier invloed op uitoefenen, is het mogelijk om de oorzaak te behandelen en de klachten te verhelpen.
Ook bij een acute klacht kan bij de behandeling een paragnostische analyse ingezet worden ter bespoediging van het herstel.

 

* Er worden geen medische diagnoses gesteld en er worden geen adviezen gegeven over stoppen van medische behandelingen of medicatie.

Wat anderen hebben ervaren:

Een Nieuw Perspectief op Welzijn.
Logica was mijn kompas, altijd wijzend naar de duidelijkste en meest rationele richting. Maar mijn lichaam had een andere taal, een die ik niet begreep. Door de hulp van mijn paragnostische therapeut heb ik deze taal leren herkennen. Hij heeft me technieken geleerd om in contact te komen met mijn innerlijke zelf, om de subtiele hints van vermoeidheid of stress te herkennen. Nu weet ik dat emoties niet irrationeel zijn, maar signalen die aandacht en zorg nodig hebben. Dankzij zijn begeleiding kan ik nu harmonieus balanceren tussen denken en voelen.

Shannon

Sportfysiotherapie

Wil je sporten, maar loop je vast door blessures of weet je niet wat lichamelijk gezien passend voor je is? Sportfysiotherapie is gericht op het behandelen, het voorkomen van en het omgaan met sportblessures. Sommige sporten lijken laagdrempelig om mee te starten, maar blijken niet in overeenstemming te zijn met de huidige belastbaarheid. Onder professionele begeleiding van een sportfysiotherapeut leer je om zelf de deskundige van je lichaam te worden.

Bewust sporten

Bij Quantum-fysio vinden we het belangrijk dat je tijdens het sporten in contact bent met je lichaam. Bewust sporten is erop gericht om je opmerkzaam te maken van de signalen die je systeem aangeeft. De oefeningen zijn niet alleen gericht op wat je fysiek wilt bereiken, maar ook bedoeld om te voelen welke spieren je gebruikt. Hierdoor krijg je meer lichaamsbewustzijn en contact met je lichaam. Dit maakt dat je de signalen van je lichaam leert te plaatsen en op waarde te schatten, waardoor je in harmonie met je lichaam samenwerkt.

sportfysiotherapie didam

Wat anderen hebben ervaren:

Ik kwam bij Johan met lage rug en bekkenklachten. Deze klachten had ik al jaren met enige regelmaat. Ik hoopte weer op een snelle oplossing zoals vele fysiotherapeut hadden gedaan. Johan heeft echter niet mijn symptomen bestreden, maar heeft mij inzicht gegeven in de achterliggende oorzaak en patronen die ik in stand houd. Hiermee zijn we aan de slag gegaan. Naast oefeningen voor thuis ben ik in zijn sportschool gestart. Johan heeft een training op mijn fysieke mogelijkheden aangepast. Hij stuurt waar nodig mijn houding en heeft mij bewust gemaakt van mijn compensatie mechanisme tijdens de oefeningen. Ook heeft hij mij geleerd signalen van mijn lichaam te herkennen en beter om te gaan met stress en spanning. Inmiddels ben ik fysiek weerbaarder en voel ik mij veerkrachtiger dan ooit.
Niet de snelle oplossing waar ik voor kwam, maar een oplossing waar ik mijn hele leven mee vooruit kan.

Rianne

Met veel plezier ga ik elke week naar de dinsdagavond training. Als ik ergens een pijntje heb wordt ik direct vakkundig geholpen. Ik heb op veel plekken getraind, maar zo deskundig ben ik nog niet geholpen. Ik zit veel voor mijn werk achter de PC. Johan helpt mij mobieler te worden. Het leuke is dat ik dat met sprongen zie gebeuren. Hierdoor kan ik het goed volhouden en geniet ik ervan.

Jesse

sportfysiozaal didam

Onderstaande trainingen kun je onder onze (Johan en Floor) begeleiding volgen:

Wij werken met kleine groepen, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. De trainingen verzorgen wij in een “back-to-basic-setting”. Dit kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Sportmogelijkheden:

Dag Tijd
Maandag
10:00 - 11:00 uur
18:30 - 19:30 uur
Dinsdag
13:00 - 14:00 uur
17:30 - 18:30 uur
18:30 - 19:30 uur
Woensdag
10:00 - 11:00 uur
Donderdag
17:30 - 18:30 uur
Vrijdag
10:00 - 11:00 uur
11:00 - 12:00 uur
Zaterdag
08:00 - 09:00 uur

Bij aanmelding van minimaal 4 personen kunnen wij in overleg een nieuwe groep starten.

Specialisaties Johan:

Wil je een afspraak inplannen of heb je vragen over deze therapieën?

Neem contact op met Johan